Verdens største linebåt

 

 

Nordfjord Vekst var ombord i verdens største linebåt, MS Frøyanes. Fartøyet, bygd ved Tersan verftet i Tyrkia, er 60 meter langt, 14 meter bredt, og er et av de mest avanserte og best utstyrte fiskefartøyene som finnes.

Utvendig er det lite som minner om fiskebåter slik vi kjenner de fra gammelt av. Dekkflåten på MS Frøyanes er nesten helt ribbet for utstyr. Alt av utstyr ligger nemlig inne i båten. Ombord finner du tre fabrikker med produksjon av blant annet vakuumpakkede porsjonspakker, filet og hermetikk som er klar for salg til butikk. Med et imponerende interiør, kinosal, treningsrom og badstue er det ikke vanskelig å forstå at det er en enkel sak å rekruttere mannskap til denne båten. 

 

Ervik Havfiske på Stadlandet er et av verdens ledende linebåtrederier. Selskapet har 10 havgående autolinebåter med verdens største linebåt MS Frøyanes i spissen. Selskapet har to nye linebåter som er under bygging i Tyrkia, og som skal være leveringsklare i 2018. Ervik Havfiske Gruppen hadde 700 millioner i omsetning i 2015, og sysselsatte ca. 350 personer. Bedriften er i så måte en veldig viktig arbeidsgiver i vår region. 

 

Besøk vår Facebookside for å se flere bilder av besøket.

 

 

(Foto: Ervik Havfiske Gruppen)