Eksperter med base på Stadt

Nordfjord Vekst har vært på bedriftsbesøk hos Stadpipe på Stadlandet. Selskapet er en av landets fremste eksperter på avanserte rørsystemer. Fra prosjektering til ferdigstilling leverer de til oppdrett, fiskeri og industri.

 

Det hele startet i en garasje på Stadlandet i 1992. Den gang var de kun to, brødrene Nils-Per og Kurt Sjåstad. I dag er det fire brødre som jobber på Stadpipe og totalt har bedriften 27 ansatte.

 

– Vår første kunde var Stig Ervik, som nå er driftssjef i Ervik Havfiske, minnes daglig leder Nils-Per Sjåstad.

 

Siden den gang har Stadpipe levert til små og store kunder i Norge og i utlandet. De har nok å gjøre, og er hele tiden på utkikk etter arbeidskraft.

 

Vi ansetter gjerne og aller helst folk fra Selje, og Nordfjord for øvrig. Sjåstad forteller at det har hendt at de har ansatt folk som har banket på døren og spurt etter arbeid.

 

De som vil ha arbeid i regionen kan vi ta inn som lærlinger, eller vi kan lære de opp selv. Her har de mulighet til å ta utdanning internt i bedriften og gå opp til fagprøven, forteller han.  

 

Stadpipe rekrutterer blant annet ungdommer fra TIP- og TAF-linjene på Måløy Videregående Skole. På disse linjene har elevene mulighet til å kombinere skole og jobb samtidig.

 

Leve og bo på Stadt

 Stadpipe har steg for steg bygget opp en solid bedrift. Prosjektene er mange, og de blir stadig flere. For eksempel skal de levere komplett kjølerørsystem til Lefdal Mine Datacenter. Akkurat nå er det oppdrettsnæringen som er største kunde.

 

– På settefiskanlegget i Steinsvika har vi levert 12000 meter med rør og 600 ventiler. Anlegget produserer 7,5 millioner fisker i året, og 90% av vannet blir resirkulert, forteller Sjåstad.

 

– Det er ikke mange av vårt slag i Norge. Det er vel kanskje rundt 10-15 bedrifter i Norge som driver med noe lignende som oss, sier han.

 

Hovedkontor, verksted og lager ligger på Stadlandet, men de har også avdelingskontor, verksted og lager på Hylkje i Bergen.

 

– Vi har blant annet en vedlikeholdsavtale med Universitetet i Bergen og vi har holdt til på Mongstad siden 2008. Det er viktige miljø å være en del av, og det er viktig å være synlig i Bergensområdet, men det er på Stadlandet vi vil leve og bo, sier den engasjerte Stadseren.

 

 

 

På bildet: Randi Paulsen Humborstad, daglig leder i Nordfjord Vekst og Nils-Per Sjåstad, daglig leder i Stadpipe.